Zuinig leven tijdens de corona crisis.

Zuinig leven tijdens een crisis? Het lijkt wel als we in een nare film terechtgekomen zijn. Iedereen vraagt zich af hoe lang dit gaat duren en hoe we na dit alles ons dagelijks leven weer gaan oppikken. Het vervelende is dat niemand er op dit moment een gepast antwoord op kan geven.

Zuinig leven tijdens de corona crisis

Is hamsteren een goed idee?

Ongeziene toestanden in de supermarkten, droge voeding en huishoudartikelen werden massaal ingeslagen.
Maar is dat hamstergedrag nu echt nodig? Eigenlijk niet, door het plunderen van de winkels is het voor leveranciers heel moeilijk om de stockvoorraad tijdig opnieuw in de rekken te krijgen, daardoor zijn mensen die omwille van hun werk niet de tijd hebben om op elk moment van de dag inkopen te doen de dupe.

 

Aan de andere kant is je gezondheid je meest kostbare bezit en op dit moment gaan winkelen is alles behalve aangenaam door de lange rijen mensen met mondmaskers en latex handschoenen, maar aangezien we geen idee hebben hoe lang deze situatie nog gaat duren en je vroeg of laat toch nog naar de winkel moet kan je ook de aankoop van je toiletrollen spreiden.

Tijd om “zuinig leven” te oefenen.

Geen mogelijkheid om uit te eten, verre autoritten of om gezellig te gaan shoppen, reden genoeg om je tijd nuttig thuis of rondom huis te verdelen. Lees een boek of  maak een wandeling het is voorlopig nog toegestaan, ontspannend het kost niets en bovendien is het zuinig.

Misschien val je terug op een vervangingsinkomen door technische werkeloosheid en kan je op deze manier je uitgaven compenseren. Moeilijker is voor zelfstandige die rechtstreeks of onrechtstreeks getroffen worden door de overheidsmaatregelen, financiële druk is op zich al ontzettend zwaar, de huidige situatie maakt het er niet makkelijker op.  Probeer ten alle tijden rustig te blijven, met paniek los je niets op, praat met collega ondernemers en vraag informatie aan je boekhouder of accountant.

Corona hinderpremie.

Vergeet je als ondernemer niet te registreren op de website vlaio.be om te controleren of je onderneming in aanmerking komt voor de “corona hinderpremie”, ook wanneer je geen fysieke locatie bezit kan je nog aanspraak maken op een éénmalige premie van 3000 euro om je omzetverlies te compenseren. De sluitingspremie bedraagt een éénmalig bedrag van 4000 euro en vanaf 5 april een aanvullend bedrag van 160 euro per verplichte sluitingsdag. Waarschijnlijk zal dit je kosten niet dekken, maar in een onderneming telt elke euro.

 

Verlies de moed niet!

Gebruik de tijd die je nu krijgt en die je anders niet hebt om je voor te bereiden op de uitdagingen die je misschien nog te wachten staan, maar pas bovenal goed op jezelf en de mensen om je heen!

Op onze homepagina kan je je email adres achterlaten, zo ontvang je op regelmatige basis toepasbare tips voor een zuinig leven.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *