Welke supermarkt verkies jij?

Voldoet elke supermarkt aan jouw wensen? Het maakt niet uit, wat je bij de één niet vindt haal je bij de ander. Vandaag is er voor de consument een ruimaanbod aan verschillende supermarkten.

Wat zijn de voordelen?Zuinig leven supermarkt

In tegenstelling tot jaren geleden kan je bijna alles in één winkel vinden. Supermarkten hebben een ruim aanbod aan brood, vlees, charcuterie en verse groenten.  Dit is vooral makkelijk wanneer je weinig tijd hebt, veel voedingswinkels bieden zelfs een online bestel service aan zodat je enkel nog de koffer van je auto moet opendoen om alles in te laden.

De gevolgen voor ambachtelijke beroepen.

Een bakker, slager of groentewinkel verdwijnen steeds meer uit het straatbeeld, het is moeilijk om te concurreren met de supermarkt om de hoek die met massa inkopen de prijs laag kan houden.
In tegenstelling tot de vorige generaties werken zowel vrouw als man, we leven in een maatschappij waar alles snel moet gaan en daarom is het ook makkelijk dat geen nummertjes meer moet trekken om bij de slager in de rij te staan wachten.

Ruim aanbod.

Er is de laatste jaren veel concurrentie bijgekomen voor de gekende Belgische supermarkten, voornamelijk Nederlandse ketens hebben veel aan populariteit gewonnen. In 2011 opende Albert Heijn de eerste supermarkt in België en sinds vorig jaar is Jumbo gestart met het open van verschillende filialen. Het is altijd leuk om de geschiedenis van je favoriete winkel te kennen.

Doe je voordeel.

 

Goed nieuws voor jou! Dankzij koppelverkoopacties kan je veel geld besparen. Het kan dus zeker voordelig zijn om de reclameblaadjes en websites van je favoriete supermarkt op te volgen. Vooral de acties op nonfoodartikelen zijn interessant omwille van de vaak lange houdbaarheidsdatums. Elke supermarkt heeft ook haar eigen huismerk, die zijn vaak stukken goedkoper dan de merkproducten maar daarom niet slechter de reden dat ze goedkoper zijn is omdat er minder reclame voor gemaakt wordt en dat merk je aan de kassa.

 

Wil je graag tips ontvangen over zuinig leven? Laat je emailadres achter op de homepagina.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *