Waarom zuinig leven?

Zuinig leven heeft voor iedereen een andere betekenis.

Er is waarschijnlijk een reden waarom jij anders of bewuster wil gaan leven. Misschien plan je een grote aankoop zoals een huis of  spaar je voor die wereldreis waar je al zo lang van droomt.

Moet je nu als een kluizenaar gaan leven?

Gelukkig is het antwoord, nee! Misschien ken je iemand in je omgeving die met ongeveer het zelfde inkomen als jij veel meer dingen lijkt te kunnen dan jij. Als dit het geval is, schaam je dan niet om die persoon aan te spreken en vraag hoe zij de dingen aanpakt. Kleine details kunnen over een langere periode een groot verschil maken.

Ken je inkomsten en je uitgaven. waarom zuinig leven

Een eerste belangrijke stap voordat je jouw uitgave patroon gaat wijzigen is dat je exact weet wat je maandelijks aan inkomsten ontvangt. Ben je bediende of arbeider, dan is de berekening snel gemaakt, werk je als ondernemer of freelancer dan varieert je inkomen en kan je best het gemiddelde van een jaarinkomen delen door twaalf. Wanneer je weerstand voelt bij deze oefening moet je zeker actie ondernemen. Wat heb je bijvoorbeeld nodig om dit zo goed mogelijk uit te voeren?

  • Loonbrieven
  • Bankafschriften
  • Facturen
  • Tankbonnetjes
  • Winkellijstjes

 

 

Ga de confrontatie met jezelf aan

Je kan deze oefening niet verkeerd maken. Door je uitgavenpatroon te analyseren kan je noodzakelijke kosten van sporadische of impulsieve uitgaven onderscheiden. Het leuke aan deze oefening is dat je net in de noodzakelijke uitgaven het grootste verschil kan maken. Het zou maar eens kunnen dat je steeds naar de zelfde winkel gaat om je boodschappen te doen omdat je hier altijd met je ouders ging winkelen. Warenhuizen spenderen miljoenen aan mareketting om mensen op jonge leeftijd aan bepaalde winkels te binden. Hetzelfde gebeurt bij banken en verzekeringsmaatschappijen. waarom zuinig leven
Leg voor jezelf even de puzzel, dat kan niemand anders voor je doen, je zal er geen spijt van krijgen!

Zuinig leven begint bij vergelijken en dat kost niets.

Op de website van testaankoop kan je verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken.

Besparingstips ontvangen? Laat je e-mailadres achter op onze homepagina.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *