Waarom een budget (niet) werkt.

Veel financiële experts zijn er van overtuigd dat je een volgens een budget moet leven om geld te besparen, krijg je kippenvel bij deze gedachte? Goed nieuws in zijn boek “I Will Teach You to be rich” legt personal finance coach Ramit Sethi uit dat budgetteren voor het merendeel van de mensen niet werkt. Sterker nog volgens Sethi is het creëren van een budget waardeloos advies.

zuinig leven budget

Een budget werkt.

 

Het kan werken wanneer je op reis bent, zo kan je de kosten onder controle houden. Aangezien vakanties jammer genoeg van korte duur zijn is een budget aanhouden dan veel makkelijker ten opzichte van het dagelijks leven.
Zuinig leven wil niet zeggen dat je jezelf alles wat met luxe of ontspanning te maken heeft moet gaan ontzeggen, in tegendeel.

Spaardoelen stellen.

 

Een andere reden waarom je een tijdelijk budget kan overwegen is om een spaardoel te halen. Overweeg je een grote aankoop op korte of middellange termijn, dan kan je tijdelijk je uitgaven aanpassen.

Plannen.

 

Maak voor jezelf uit wat belangrijk voor je is. Draag je graag mooie merkkledij maar heb je totaal geen behoefte om elke week uitgebreid op restaurant te gaan, leg dan voor jezelf vast welk bedrag je reserveert om te shoppen.
Hetzelfde geld voor hobby’s of het beoefenen van een bepaalde sport.

Waarom een budget niet werkt.

 

Het maak niet uit wie je bent, op termijn zal iedereen moeten toegeven dat extreem besparen niet vol te houden is.
Stel je voor dat je elke euro die je uitgeeft moet moet gaan overwegen… Je hele leven lang!?
Het vergelijkbaar met een streng dieet, in het begin zie je resultaat, dan ga je een paar keer de mist in en vervolgens verval je weer in je oude eetgewoontes en het gevolg is dat jezelf schuldig voelt omdat je het dieet niet kon volhouden.

Benieuwd naar zuinig leven? Schrijf je in voor de gratis tips!

TuinTuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *