Scan je boodschappen zelf.

Tenzij je enkel in de superette in je buurt shopt kan tegenwoordig bijna overal je boodschappen zelf scannen. Een perfecte tool wanneer je jouw winkelbudget onder controle wil houden, wanneer je bewuster en zuiniger wil leven kom je er snel achter dat een groot deel van je inkomen in de winkelkar verdwijnt. Reden te meer om hier extra aandacht aan te besteden.

De toekomst van het boodschappen doen. boodschappen handscanner

De supermarktdirectie zou niets liever willen dan dat iedereen inkopen doet zonder dat er een kassajuffrouw aan te pas komt, dit kan met een zelfscansysteem in de winkel en wanneer je boodschappen doet via de website van de winkel. De reden is natuurlijk om te besparen op  personeel. Computersystemen hebben dan misschien regelmatig een update nodig maar ze worden nooit ziek en werken veel sneller. In de toekomst gaat je supermarkt meer digitaliseren en het personeel gaat meer naar de achtergrond verdwijnen.

Eerlijk duurt het langst.

Mensen met oneerlijke bedoelingen misbruiken dit systeem door producten niet te scannen, omdat je meestal niet voorbij de kassa moet. Dit staat gelijk aan diefstal en steekproefgewijs worden er toch controles uitgevoerd. Maar ook hier weegt de kost van diefstal voor de winkel niet op tegen de personeelskosten.

Je budget onder controle.

Wanneer je werkt met een winkelbudget is het zelf scannen van je boodschappen ideaal, de totaalprijs van alles wat je scant staat onder in het scherm, zo kan je jezelf beschermen van impulsieve aankopen die haaks staan op een zuinig leven.

Hygiënisch?

Net zoals een winkelkar is een handscanner niet erg hygiënisch, daarom is makkelijk dat je de scanner in een houder op de winkelkar kan plaatsen. Je boodschappen kan je na het scannen onmiddellijk in je eigen winkeltas laden zodat je deze niet op de band – welke een bron van bacteriën is- aan de kassa moet leggen. Was steeds bij het thuis komen grondig je handen en voorkom zo dat je ziek wordt.

Wil je meer tips ontvangen over zuinig leven? Vul je e-mailadres in op de homepagina

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *