Rijker in 30 dagen!

Door zuiniger te leven kan je wel degelijk rijker worden, er is een verschil tussen rijk zijn en een rijker leven lijden.
Natuurlijk is het cliché dat geld niet gelukkig maakt onzin, maar veel geld hebben mag nooit je uiteindelijke doel zijn.

zuinig leven rijker

Leef niet boven je stand.

 

Wanneer je aan het einde van de maand met een bang hart de brievenbus openmaakt en je opgelucht bent als je geen lange pieptoon uit de bankcontactterminal hoort komen leef je misschien iets te royaal. Helemaal niets om je over te schamen maar bijzonder stresserend.

Massa doet kopen.

 

Je voelt jezelf altijd rijker in het begin van de maand dan enkele dagen daarvoor. Met een comfortabel gevoel kijk je naar je bankrekening en komt de “big spender” in je weer opdraven. De kunst is om je te wapenen tegen onnodige uitgaves. Controleer waar al je geld naartoe vloeit en probeer in het begin van de maand wat meer te leven zoals je dit op het einde van de maand zou doen.

Rijker door besparen.

 

Door te besparen kan je instant rijker worden, maar bezuinig niet op kwaliteit want dit zal je uiteindelijk meer kosten. Plan je grotere uitgave vergelijk prijzen en referenties van leveranciers en fabrikanten.
De prijzen voor nutsvoorzieningen fluctueren enorm je kan op diverse websites een vergelijking maken om over te schakelen van leverancier, een kleine moeite die ongetwijfeld loont.

Bespaar niet op  je gezondheid.

 

Niets is meer waard dan een goede gezondheid, bespaar dus nooit dingen die goed voor je zijn en ontspan je op regelmatige basis. Het laatste wat je op je sterfbed wenst is dat je meer gewerkt en minder geleefd hebt.

Automatisch sparen.

 

Door automatisch een bepaald bedrag opzij te zetten kan je voor jezelf een buffer opbouwen, bij onvoorziene omstandigheden kan je hiervan gebruik maken, dit geeft je een geruststellend en comfortabel gevoel. Automatisch sparen kan je ook toepassen voor je korte termijn spaardoelen zoals bijvoorbeeld zakgeld om mee te nemen op vakantie of om kosten voor kleine verbouwingswerken te dekken.

Misschien heb je nu wat nieuwe ideeën om jezelf rijker te voelen. Vul je mailadres in op de homepagina van  zuinigleven.be en ontvang nog meer tips om zuiniger te leven.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *