5 manieren om je vakantiegeld te besteden.

Het is bijna zover, deze maand ontvangen veel Belgen hun vakantiegeld. Op de website van de rijksdienst voor jaarlijkse vakantie kan je precies weten wanneer en hoeveel je vakantiegeld je zal ontvangen.
Uit onderzoek blijkt dat er weinig mensen ook effectief het geld aan de kant houden om de onbetaalde vakantiedagen te compenseren.
Hoe kan je nu het best je vakantiegeld besteden?

zuinig leven vakantiegeld

1. Schulden aflossen.

Het je nog openstaande schulden op je kredietkaart? Dit is het moment om geld te besparen, hoge intrest percentages zorgen ervoor dat je veel meer afbetaald dan dat je met de kaart verbruikt hebt.

2. Spaarrekening.

Ook al brengt een spaarrekening tegenwoordig niet veel meer op, toch is het aan te raden om geld op zij te zetten. Financiële experts  adviseren om zes maanden loon ter beschikking te  hebben als back-up voor onvoorziene situaties.

3. Grote aankopen.

Het vakantiegeld is een flink bedrag dat samen met je loon wordt uitbetaald, misschien heb je een grote aankoop gepland of ben je aan het bouwen of verbouwen.
Vergeet niet dat vergelijken loont en dat in juli de solden periode start, het ideale moment om je slag te slaan.

4. Spaardoelen boosten.

Zet je elke maand een bedrag opzij voor een spaardoel? Dit is het moment om deze met je vakantiegeld een flinke boost te geven. Het werkt motiverend en je kan veel sneller je vooropgestelde doelen behalen.

5. Vakantie.

Eindelijk tijd om te genieten van je welverdiende vakantie. Door de huidige coronacrisis zal de vakantieperiode er anders uitzien dan voorgaande jaren maar dat mag geen reden zijn om je niet te kunnen ontspannen. Creëer een vakantiesfeer in je eigen huis en ontdek nieuwe dingen in de omgeving.

Zuinig leven kan je leren!

Benieuwd naar meer tips om zuinig de vakantieperiode door te komen? Vul je email adres in onderaan de homepagina en ontvang regelmatig tips en tricks om te besparen.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *